Sista planeringen klar

Vi var idag hemma hos Albin och planerade det sista inför avresan på måndag. Vi hann med att sätta upp tältet igen för att se att vi verkligen kan det, vädret idag gjorde ju också att vi fick träna både i blåst och regn, en erfarenhet som säkert behövs :). Efter det tog vi oss först en sväng till våran älskade(?) skola och hämtade pH-mätare och kompass och sedan en sväng till Willy´s och köpte all mat för resan. Efter den inhandlade maten är nu all packning redo hos oss alla fyra att packas och vi kan avslöja att det är tur att vi har rejäla och stora ryggsäckar.



Våran delikata kundvagn med mat eller vad sägs om 110 mackor och 12 paket nudlar?



Som ni ser fick keb-gänget tömma sina fickor på varenda liten krona som man kunde komma åt

Mat från Naturkompaniet!



Fick idag en påse med frystorkad mat från Naturkompaniet och vi tackar Naturkompaniet så mycket för det.

Påsen bestod av:
2 portioner Real Turmat Kyckling sötsur
2 portioner Real Turmat Pasta provencale
4 portioner Real Turmat Frukostblandning
2 paket Wild Man Wild Chips
1 burk Trekking Mahlzeiten Cheesburgare



Ännu en träningsrunda!

Idag (söndag) bestod träningen utav tältuppsättning av det nya tältet vi fått låna ifrån Albins granne. Det är ett mycket fint tält, Hilleberg Keroon 4. Det roliga med dagens träning var att vi befann oss i Albins carport eftersom ett blött tält kan vara jobbigt att torka och regnrisken är ganska hög just nu. Dock kanske det vore bra att träna i regn men vi beslöt oss för att vara i carporten. Detta fungerade väldigt bra och vi var torra och på gott humör. Vi tackar Albins mamma, Kajsa för tipset om carporten. :D 

Här kommer lite bilder från uppsättningen:


Hampus kliar sig i huvudet... 

Ps Albin håller i tältpinnen;) ds


Hampus var väldigt engagerad. 


Vår vandring!

Här kommer lite bilder över hur vår vandring kommer att se ut. Vi anländer i Kiruna med tåg på tisdagen, där hämtar en buss upp oss. Denna tar oss vidare mot Nikkaluokta. Där vi tänkte övernatta (krysset längst till höger). 
Sedan fortsätter resan med en dagstur till mitten krysset där det ligger en sjö som vi tänker kryssa med hjälp utav en färja/båt. Den tar oss som sagt över sjön och vandringen fortsätter mot fjällstationen. Man kan även gå vi sidan om sjön men enligt säkra källor är det skönt att använda sig utav detta privilegium.


När vi är väl framme vid Fjällstationen tänker vi fortsätta en bit och slå läger där över natten. 

Toppturen kommer se ut som på bilden nedan. Vi har valt att gå den led där man inte behöver använda sig utav guide. 
Alltså den västra leden, denna är lite längre och innehåller inga glaciärer. 





"Bestigning"

Jag (Albin) var i Gunnarskog under förra helgen och tränade då lite vandring med min familj. Vi gick upp för en liten kulle som hette Arsstacken. Även om det inte var så högt så var lutningen ganska markant och det var skönt att gå i skorna lite. Som ni ser har jag även en ryggsäck dock inte lika fullt packad som den förmodligen kommer vara runt den 3:e. Denna gång bestod packningen främst av bullar och saft:D




På väg uppåt.




Utsikten var fin.

18 dagar kvar!

Nu är det inte lång tid kvar till avresan uppåt i landet börjar och den sista planeringen börjar nu. Vi har fortfarande en del kvar att göra, t ex ska mat inhandlas, växtligheten behövs läras in mer och tältet ska provas. Vi har alltså en del kvar att göra men vi har  tid på oss att fixa till detta så det ska inte vara något problem att hinnas med. Framöver kommer det handla mycket om den sista planeringen inför avresan här på bloggen så håll er uppdaterade nu de kommande 18 dagarna så inget missas!



Snart är vi här


NWT idag!


Möte med Rune!

Den 2:a juni hade vi möte med en rutinerad klätter kille vid namn Rune (Till vänster på första bilden). Han besteg Kebnekaise förra året och har också varit guide i de norska fjällen. Han har även försökt korsa Grönland med skidor, han fick dock vända hem pga skada...


Han gav oss många tips och råd inför resan. Detta var en mycket lyckad träff som tillbringades vid matbordet på Hellbergsvägen.




Fr vänster: Rune, Calle och Jakob


Fr vänster: Hampus, Albin.

Planeringsmöte på Romstad

Mötet började med att Hampus som vanligt kom några minuter försent. Sedan blev det thaimat och lite planering.
Vi provade även vår nyinförskaffade mätutrustning på en brygga vid klarälvens strand. 


Keb gänget har radat upp sig.

Den mycket fina utrustningen som hjälper oss att få reda på hur hårt vattnet är.

RSS 2.0